[gmap-embed id=“396″]

Ismerje meg a Fertő tó gyöngyszemét Rust városát. Ausztria legkisebb városába a számos magyar történelmi emlékkel büszkélkedő Rustra naponta indulnak menetrendszerinti járataink. A városi kikötőtől mindössze pár perces sétaútra már az óváros csodás épületeiben gyönyörködhet. Számos kávézó, tradicionális burgenlandi étterem és látnivalók sokasága várja a kirándulókat.

A szezonban szombatonként induló szervezett kirándulásunk a „Rusti Élményút“ a Drescher Hajózási társaság legnépszerűbb családi kiránduló programja, sétahajózással, ebéddel, panorámavonatozással.

Rust mindössze ezerhétszáz lakosú parányi városka, a legkisebb közigazgatási központ az országban. 1681 óta büszkén viseli a szabad város címet. Műemlékeinek példás védelméért, a település 17. századi képének megőrzéséért az Európa Tanács díját is elnyerte. Rust a legismertebb bortermelő hely és a legfontosabb idegenforgalmi központ Burgenlandban, egyben a gólyák városa is. A nemes madarak március végén érkeznek, és szinte minden óvárosi kéményt elfoglalnak. Rust címerállatai természetesen különleges védelmet élveznek.

[gmap-embed id=“396″]